Jedz prawdziwe jedzenie

28 października 2016

jedz-prawdziwe-jedzenie_okladkagwiazdka-4-5Jedz prawdziwe jedzenie – Montagu Julie

Wydawca: Vital

Julie Montagu jest znawczynią holistycznych metod uzdrawiania i jedną z najpopularniejszych brytyjskich instruktorek jogi oraz ekspertek w dziedzinie prawidłowego jedzenia. Występuje w telewizyjnym show Ladies of London. Wykreowała własną linię energetyzujących przekąsek opartych o superżywność. Wielu z nas już wie, że większość diet po prostu nie działa. Co więcej zaczęliśmy częściej chorować i przybierać na wadze dokładnie wtedy, gdy rozpoczęliśmy liczenie kalorii i jedzenie wszystkiego, tylko nie prawdziwego, zdrowego jedzenia. Dzięki tej książce będziesz mógł powrócić do korzeni i dokonać pozytywnych wyborów żywieniowych. Pozwolą Ci one zwiększyć spożycie pięciu grup żywności, które są najważniejsze dla utrzymania zdrowego mózgu i ciała. Co to jest superżywność dowiecie się z kart książki. Zwiększenie spożycia pięciu grup żywności pozwoli Ci utrzymać stan zdrowego ciała i mózgu. Proste zasady dla zdrowia to: 1.Zjadaj jedno zielone warzywo dziennie 2.Zachowaj zdrowe serce dzięki pełnoziarnistym zbożom 3.Skończ z rafinowanym cukrem, od dziś używaj tylko naturalnych substancji słodzących np. miodu 4.Pożegnaj oleje rafinowane i zamień je na nierafinowane 5.Jedz zdrowe tłuszcze 6.Włącz do swojej diety superżywność 7.Jedząc na mieście przestrzegaj pięciu prostych reguł Tego dowiemy się w I części, natomiast w II odnajdziemy proste zasady dzięki którym zachowasz szczęście oraz niewyczerpalną energię. Dowiesz się jak wprowadzić do codziennej diety komosę ryżową, kaszę jaglaną, brązowy ryż, płatki owsiane oraz kaszę gryczaną, które odżywią Twój organizm. Nauczysz się stosować zdrowe tłuszcze czyli oliwę z oliwek, olej kokosowy oraz olej lniany, aby zyskać więcej energii. Uzupełnisz dietę o jagody goji, nasiona chia, spirulinę, pyłek pszczeli oraz kakao, które należą do superżywności i są gwarantem długowieczności. Cukier zastąpisz zdrowym miodem, syropem ryżowym czy klonowym, cukrem daktylowym lub kokosowym. Autorka podaje wiele przepisów na potrawy, wyjaśnia ich wartość odżywczą i udostępnia szereg pomysłowych sposobów na uwzględnienie powyższych produktów w codziennej diecie. Polecam książkę serdecznie, zawiera bardzo ciekawe informacje i szybko się ją czyta aby potem wcielić wszystkie zasady w życie. http://doowa.blogspot.com/2016/10/jedz-prawdziwe-jedzenie-piec-zasad.html#more

Dorota Owczarek

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz dodać zdjęcie (JPEG)