Lemoniadowe Oczyszczenie – konkurs

3 kwietnia 2017

Do wygrania jeden egzemplarz książki „Lemoniadowe oczyszczenie

Master Cleanse czyli dieta lemoniadowa jest jednym z najprostszych, najbardziej efektywnych oraz najtańszych programów oczyszczania i leczenia. Korzystają z niej między innymi Denzel Washington i Beyoncé Knowles.

Zadanie konkursowe: W komentarzach umieszczajcie zdjęcia dietetycznych przekąsek,obiadów czy napoi – można także dodać przepis na nie 🙂

Wybierzemy zgłoszenie, które oczywiście najbardziej nam się spodoba. Na zgłoszenia czekamy do 30.04.2017 23:59

Regulamin znajdziemy tutaj.

 

4 komentarze

  • Ewa 22 kwietnia 2017jako19:19

    Wiadomo – wszyscy na diecie szaleją z hummusem, chipsami z buraka i wszelakiej maści smoothies i sokami. Czad. Ale najeść się tym nie sposób z jednego prostego powodu… je się oczami! Dlatego dla mnie mistrzowskim daniem dla wszystkich „fit” jest sałatka owocowa z karmelizowanymi orzechami nerkowca i smoczym owocem! Już od samego patrzenia dieta staje się przyjemniejsza 😉 Smoczy owoc wydrążamy i środeczek razem z, musem z mango, cząstkami czerwonego grejpfruta nakładamy do pozostałych po wydrążeniu skorupek.. Wszystko posypujemy karmelizowanymi w cukrze i odrobinie oleju kokosowego orzechami… to zastrzyk siły, smaku i zdrowia! A podanie w ten sposób robi efekt WOW nawet tym którym z byciem „fit” jakoś nie po drodze 😉

  • Gosia 24 kwietnia 2017jako13:46

    Moją ulubioną przekąską jest rolada szpinakowa z łososiem!
    1 opakowanie szpinaku
    3 ząbki czosnku
    odrobina oliwy
    4 jajka
    łosoś w plastrach
    serki – najlepiej o smaku chrzanowym
    Na odrobinie oliwy podsmażamy szpinak z czosnkiem i doprawiamy delikatnie solą, a po ostudzeniu dodajemy żółtka z jajek i mieszamy!
    Białka ubijamy na sztywną pianę, a następnie łączymy z przygotowanym wcześniej i wystudzonym szpinakiem. Gotową masę wykładamy na blaszkę pokrytą papierem w postaci cienkiej warstwy i pieczemy 15 minut.
    Upieczoną masę zawijamy w ściereczkę, aby po ostudzeniu można było z łatwością nadać jej kształt rolady!
    Po ostudzeniu smarujemy szpinak serkiem białym najlepiej o smaku chrzanowym (optymalnie można również serek śmietankowy połączyć z chrzanem i dokładnie wymieszać). Następnie na serek układamy łososia i całość zwijamy w roladę!
    Smacznego!

  • Joanna 30 kwietnia 2017jako23:43

    Nie oszukujmy się – nawet jeśli jesteśmy na diecie, to zwykle przychodzi taki moment, że mamy ochotę na „coś słodkiego”. Znacie to, prawda? 😉 Ja to znam bardzo dobrze… i dlatego mam propozycję najlepszego na świecie DIETETYCZNEGO TORTU! Taaak, nie przesłyszeliście się 😉 Przedstawiam Wam tort marchewkowy.

    Składniki na cały tort (2 placki i masa):
    6 łyżek posiekanych nerkowców lub orzeszków pini
    6 średnich marchewek
    150 g rodzynek
    120 ml rumu
    300 g „słodzidła” (u mnie domowej roboty miód, czyli najlepsze, co może być)
    250 ml oliwy
    2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
    6 jajek
    500 g drobno zmielonych migdałów
    łyżeczka gałki muszkatołowej
    starta skórka z cytryny + wyciśnięty sok z cytryny

    Masa:
    250 g serka mascarpone
    łyżka miodu
    wyciśnięty sok z limonki

    Wykonanie:
    Nerkowce lub orzeszki piniowe uprażyć lekko na patelni. Marchew zetrzeć na grubej tarce, a następnie odsączyć nadmiar soku. Do garnuszka wrzucić rodzynki i zalać je rumem, a potem na małym ogniu doprowadzić do wrzenia i gotować 2-3 minutki. Oliwę ubić ze słodzidłem, a potem dodać ekstrat waniliowy i jajka. Ubijać do uzyskania jednolitej masy. Dodać migdały, marchewkę, gałkę muszkatołową, rodzynki z rumem, sok z cytryny i startą skórkę z cytryny. Wymieszać wszystko dokładnie i przelać masę do tortownicy (wyłożonej papierem do pieczenia i wysmarowanej oliwą po bokach). Wierzch ciasta wygładzić i posypać nerkowcami lub orzeszkami piniowymi. Piec w 180 stopniach przez ok. 30-40 min aż ciasto urośnie i przyrumieni się na wierzchu. Zanim ciasto wyjmiemy z formy, powinno być dobrze wystudzone. W ten sposób przygotowujemy 2 placki na tort. Składniki na masę blendujemy. Wierzch jednego placka smarujemy masą i na to kładziemy drugi placek. Potem resztą masy smarujemy boki i wierzch ciasta. Na koniec możemy posypać całość szczyptą kakao 🙂 SMACZNEGO!!!

    • PanTomasz.pl 4 maja 2017jako13:46

      Gratulację! Tort oczywiście spróbujemy.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz dodać zdjęcie (JPEG)